Beschrijving


Openbare basisschool De Schelf is onderdeel van Stichting de Hoeksche School: de scholengemeenschap voor openbaar onderwijs in De Hoeksche Waard. Afgelopen zomer werkten de collega’s van Y-con hier aan een nieuw gebouwenbeheersysteem. Het systeem is uitgerust met een nieuw Windows touch panel, voor optimaal gebruikersgemak.

Wat hebben we gedaan?

We hebben de installatie van de school uitgerust met een gebouwenbeheersysteem van het fabricaat Honeywell. Met dit systeem is het voor medewerkers mogelijk om het binnenklimaat in elke ruimte af te stemmen op de behoeften. Het GBS is tevens te bedienen via een willekeurig internetbrowser én heeft een langeretermijn gegevensopslag (tot meerdere jaren terug monitoren, alarmering en analyse functies).

CO2 uit te lezen per klaslokaal

Sinds de coronacrisis is ventilatie op openbare plekken nog belangrijker. Dat geldt zeker voor scholen. Met de nieuwe installatie is De Schelf in staat om de ventilatie per klaslokaal regelen. Elk klaslokaal heeft een eigen CO2- en temperatuurregeling en ruimtebedieningsapp waarop docenten de luchtkwaliteit kunnen aflezen en indien nodig kunnen aanpassen.

Gebruiksvriendelijk touch panel

De specialisten van Y-con hebben de bediening van het touch panel zelf samengesteld en geoptimaliseerd op gebruikersgemak. Voorheen kon het nog wel eens lastig zijn om de juiste instellingen te vinden. In dit nieuwe touch panel werkt dit een stuk makkelijker: het is gebruiksvriendelijk, intuïtief, mooi vormgegeven en overzichtelijk.

Uitvoering volgens Staatscourant nr. 61734

Daarnaast voldoen we met het uitvoeren van dit project aan de Staatscourant nr. 61734: een door de overheid vastgestelde uitkering voor de verbetering van het binnenklimaat van scholen. Deze uitkering voor scholen is sinds 1 januari 2021 aan te vragen en geldt tot 1 juli 2024. Wil je als school verduurzamen, dan is het interessant om te kijken wat er voor jouw school mogelijk is.

Advies van onze collega’s

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een gebouwenbeheersysteem met een geïntegreerd touch panel? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten informeren je graag.

Project Details

Gebouw Openbare basisschool
Eigenaar Stichting de Hoeksche School
DDC/GBS Honeywell DDC

(+31) 013 578 43 20
info@nordomatic.nl
Maa - Vrij 8.30 - 17.00
In het weekend gesloten
Ringbaan Noord 185
5046AB Tilburg