Een kijkje in ons nieuwe datacenter Ecoracks in Eindhoven

Een kijkje in ons nieuwe datacenter Ecoracks in Eindhoven

Sinds vandaag zijn we officieel gestart met de migratie naar het datacenter Ecoracks in hartje Eindhoven! 

Een van de aandachtsgebieden van Y-con is het verzorgen van professioneel energiemanagement. We doen dit onder anderen door middel van Hosting. We draaien dan uw GBS in ons datacenter zodat we altijd toegang hebben tot de laaste gegevens van uw gebouw. In dit kader kan Y-con ook een energiescan verzorgen. Er wordt dan onderzoek gedaan naar de technische conditie van een gebouw en/of de aanwezige procesinstallatie, machines en apparatuur. Gezamenlijk met de klant stellen we vervolgens een plan van aanpak op voor het beheersbaar maken van uw energiekosten.

Het datacenter stelt ons staat om veilige dagelijkse backups te maken en een constante veilige connectie naar uw gebouw ter plaatse te onderhouden. 

Even wat over Ecoracks

 

Ecoracks

 

EcoRacks in Eindhoven is een groen/orange duurzaam datacenter in Brabant. De oprichters zijn al actief in de branche vanaf 1992 en beheerden al eerder een datacenter en waren adviseur bij diverse datacenters in binnen- en buitenland. Met het Eindhovens datacenter voorzien ze nu aan de 'groene' behoefte van een flexibel datacenter met het duurzaame energiebeleid van Eindhoven.

En voor de techneuten onder ons

EcoRacks beschikt over een eigen redundante glasvezelverbinding en via 2 geografisch gescheiden paden wordt verbinding gemaakt met EFX. Ook is EcoRacks redundant verbonden met de glasvezelring van BRE (Breedband Regio Eindhoven).

Het EcoRacks datacenter is gebouwd met hoogwaardige brandwerende ruimtes en is uitgerust met een fijngevoelig (Vesda) branddetectiesysteem. EcoRacks is direct aangesloten op de 10kV ring van het energiebedrijf. Als opvang bij energie storingen gebruikt het datacenter eerst een modulair en redundant 2N+X UPS-systeem (batterij back-up) dat per direct de normale stroomvoorziening overneemt. Daarnaast wordt op het zelfde moment automatisch het diesel noodaggregaat gestart.

Toegang tot het datacenter en de dataruimtes is geregeld met een passysteem. Elke bezoeker krijgt een unieke pas gekoppeld aan een toegangscode. Deze accesscode zenden we bij elk bezoek toe per sms of Email. Een verloren pas kan dus niet misbruikt worden.

Het gebouw is beveiligd door camera's met (infrarood-)bewegingssensoren voor dag en nacht, zowel buiten als binnen het gebouw, maar ook in de gangen tussen de spaceracks van de serverruimte.

Een automatische en uitgebreide registratie houdt de toegang van de klant tot het datacenter en het openen en sluiten van zijn racks bij. Met behulp van de maandelijkse rapportage is een review van het bezoekgedrag mogelijk. Eventueel kan dit nog worden ondersteund door middel van de bewaarde videobeelden.

Ben je geïnteresseerd in Hosting bij ons?

Neem dan even contact met ons op via ons contactformulier hier. Wij kunnen u adviseren over alle mogelijkheden. Daarbij letten we op maximale functionaliteit en gebruiksgemak, maar ook op duurzaamheid, terugverdientijd, toekomstig onderhoud, energieverbruik en systeemintegratie.

 


(+31) 013 578 43 20
info@nordomatic.nl
Maa - Vrij 8.30 - 17.00
In het weekend gesloten
Ringbaan Noord 185
5046AB Tilburg